De Foyer #26: De medische strijd tegen corona en de financiële bazooka van Alexander De Croo

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van De Zevende Dag. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

Twee corona-patiënten praten over hun ziekte. Walter Grootaers, wereldberoemd als frontman van De Kreuners, was één van de eerste BV’s met corona. Hij is nu terug thuis uit het ziekenhuis. En ook zorgverleners worden geveld door het coronavirus. Huisarts Catherine Vrijens getuigt.

Over de opmars van corona in ons land en de laatste ontwikkelingen praten we in de studio met microbioloog Herman Goossens (Universiteit Antwerpen) en met Margot Cloet, gedelegeerd-bestuurder van Zorgnet Icuro. We hebben het onder meer over het belang van testen op grote schaal, over de toestand in de woonzorgcentra en de bescherming van het personeel, over de zoektocht naar een geneesmiddel, over de toepassing van huisquarantaine en nog veel meer. Ook praten we via video call met minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).

Onze politieke gast is vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD). We hebben het over de regeringsmaatregelen die de economische en sociale gevolgen van de coronacrisis moet helpen opvangen. Zal de ‘financiële bazooka’ volstaan? En kan de Europese Unie voldoende steun bieden aan de lidstaten?

Meest gelezen