Tandarts die mondmaskers ophaalt beboet voor onnodige verplaatsing door valse politieagenten

Een vrouw uit Huldenberg is afgelopen weekend tegengehouden door valse politie-inspecteurs. Ze moest meteen 165 euro betalen voor een onnodige verplaatsing. De politie onderzoekt wat er is gebeurd. 

Elke Hanssens, een tandarts uit Neerijse was zaterdag om mondmaskers gereden. Op de terugweg kreeg ze op de baan van Duisburg naar Huldenberg controle van de politie. Of dat dacht ze toch. Ze vroegen haar waarom ze daar reed. Omdat ze niet meer echt actief is als tandarts op dit moment was dat volgens hen een onnodige verplaatsing en kreeg ze een boete.

165 euro

 "Ik weet dat het een witte combi was, zij hadden geen beschermingsvesten aan wel blauwe uniformen, maar zonder sterren of strepen. Ze vroegen me waar ik naartoe reed. Ik vertelde dat ik om mondmaskers ging die verdeeld worden onder de tandartsen. Nu ben ik niet meer aan het werk, tenzij voor voorschriften of doorverwijzen. Daarop zeiden de agenten, duidelijk twee Belgen, dat het om een onnodige verplaatsing ging. Ik moest dan cash 165 euro betalen door een klein raampje. Ik heb dat maar gedaan, ik was zo onder de indruk. Daarna ben ik naar huis gegaan en daar is mijn frank gevallen na wat telefoontjes. Ik ben er wel niet goed van."

De politie bevestigt dat ze niet op die manier werkt en dat daar geen controle plaatsvond op dat moment. Ze hebben een proces-verbaal opgesteld en onderzoeken de zaak. Voorlopig zijn er geen nieuwe meldingen uit de streek.

Meest gelezen