Woonzorggroep GVO

Volledige leefgroep van woonzorgcentrum in Wingene raakt besmet met coronavirus. "De groep verblijft nu in een aparte afdeling"

In het woonzorgcentrum Amphora in Wingene is een leefgroep van 17 bejaarden besmet geraakt met het coronavirus. Eén van hen is overleden, maar dat overlijden had een andere oorzaak. Ook drie medewerkers van het woonzorgcentrum hebben positief getest op het coronavirus. De leefgroep wordt nu afgezonderd op een aparte afdeling. 

Directeur Bernard Bruggeman ziet in het hoge aantal besmettingen een bewijs dat het noodzakelijk is iedereen te testen op het coronavirus.

Eind vorige week werden symptomen vastgesteld bij een aantal bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum. Twee medewerkers en drie bewoners positief testten positief op het coronavirus. "Onze arts die de besmettingen van coronavirus opvolgt, besloot dan om de hele leefgroep te testen. Hij stelde vast dat alle bejaarden van de leeftgroep en drie medewerkers besmet zijn", zegt directeur Bernard Bruggeman.

Leefgroep wordt afgesloten "cohorte"

De leefgroep wordt nu in een "cohorte" samengehouden. Dat is een aparte afdeling in het woonzorgcentrum. "Een coronateam dat hiervoor speciaal is opgericht en opgeleid zal nu de zorg en de dienstverlening binnen die leefgroep opnemen. Ze zullen alle voorzorgsmaatregelen nemen, dat betekent maskers van het hogere type, een veiligheidsbril, handschoenen en een beschermschort", legt directeur Bruggeman uit.

Ondanks de omstandigheden stellen de bewoners het goed. "We zullen hen zo warm mogelijk opvangen en proberen te helpen.  De bejaarden van de leefgroep stellen het eigenlijk tamelijk goed en de verzorgers zullen er alles aan doen om dat zo te houden", besluit directeur Bernard Bruggeman. 

Meest gelezen