Facebook World Choir Games

World Choir Games in Antwerpen en Gent uitgesteld naar juli 2021

Door het coronavirus zijn ook de World Choir Games uitgesteld. De grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld zal verplaatst worden naar de zomer van 2021. Dat heeft de Vlaamse overheid beslist in overleg met gaststeden Antwerpen en Gent.

Normaal zouden de World Choir Games deze zomer in Vlaanderen plaatsvinden, maar door het coronavirus is de wedstrijd uitgesteld naar juli 2021. Dat hebben de Vlaamse overheid en de internationale rechtenhouder INTERKULTUR beslist in overleg met het lokale organisatiecomité Koor&Stem en de gaststeden Antwerpen en Gent. De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans kunnen momenteel niet gegarandeerd worden. 

23.000 zangers uit 74 landen

Meer dan 550 koren zouden deelnemen aan het internationale evenement. Dat is goed voor meer dan 23.000 zangers uit 74 landen en regio’s.  Maar de beperkingen van de overheden overal ter wereld zorgen ervoor dat de koren hun reisplannen moeten herzien. Het is dus onmogelijk om de wedstrijd te laten doorgaan. 

Volgens Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) was het uitstel een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing. “Voor toeristisch en cultureel Vlaanderen is deze beslissing hard", zegt ze. "Maar ik ben ervan overtuigd dat we hier sterker uitkomen. Vlaanderen kijkt ernaar uit om van het evenement een onvergetelijke belevenis te maken voor deelnemers en lokale bewoners. Het motto van de World Choir Games “Sing together, share happiness”, klinkt vandaag sterker dan ooit."

De deelname van internationale koren overtrof onze stoutste verwachtingen

Koenraad De Meulder, Games Director

De World Choir Games zullen nu plaatsvinden van 2 tot en met 12 juli 2021 in Antwerpen en Gent. "Dat uitstel is nog even wennen", zegt Games Director Koenraad De Meulder. "De Vlaamse Koorwereld engageerde zich massaal voor deze competitie en de voorbereidingen waren volop aan de gang. Ook de deelname van internationale koren overtrof onze stoutste verwachtingen. Aan ons om die groeiende dynamiek om te zetten in een positief verhaal over de World Choir Games 2021.”  

De koren blijven virtueel wel samen zingen en repeteren: 

Meest gelezen