ASL Group Hasselt verwacht donderdag 16 miljoen mondmaskers: "Grootste levering tot nu toe" 

Donderdag 2 april moeten er tussen de 15 en 17 miljoen mondmaskers aankomen in ons land. Dat vertelt het bedrijf ASL Group uit Hasselt dat die transporten regelt. Het vervoerde ook al vorige ladingen en haalde al tientallen Belgen terug uit het buitenland. 

ASL Group is vooral bekend voor zakenvluchten met privéjets, maar de afgelopen maand bracht het Hasseltse bedrijf miljoenen mondmaskers naar ons land. De eerste lading waren de 5 miljoen mondmaskers die op 19 maart aankwamen. "Het is in maart heel druk geweest, drukker dan anders", zegt CEO Philippe Bodson. "Nu begint het wat rustiger te worden." 

Voor die afstand en hoeveelheden charteren wij een Boeing 747
Philippe Bodson, CEO ASL Group

De nood aan beschermingsmateriaal blijft wel hoog. Donderdag komt er weer een grote lading aan. "We verwachten de grootste lading tot nu toe. Dat worden tussen de 15 en de 17 miljoen mondmaskers", zegt Bodson. Dat is een groot aantal en daarom moet het bedrijf zorgen voor grotere vliegtuigen. "Omdat het gaat over grote hoeveelheden en grote afstanden charteren wij een Boeing 747. Dat zijn normale luchtlijnen waarop wij capaciteit huren." 

Essentiële vluchten

ASL Group bracht naast de mondmaskers ook Belgen terug naar huis, wel met eigen vliegtuigen. Die vluchten waren vooral binnen Europa, maar ook van verder weg. "We hebben heel veel vanuit Marrakech gevlogen, maar ook van Tenerife." Zakenmensen naar hun bestemming vliegen, mag het bedrijf niet meer, want dat zijn geen essentiële vluchten.

Bodson heeft ondertussen al veel Belgen terug naar huis kunnen brengen. "Binnen een straal van vier uur vliegen vanaf België zijn de meeste mensen wel terug thuis geraakt. Maar er zitten nog mensen in bijvoorbeeld Laos die we nu nog proberen thuis te brengen. Maar dat is toch al wat moeilijker." 

Meest gelezen