Pixabay

Beringen zendt huwelijkceremonies live uit: "Zo kunnen mensen toch een beetje deel uitmaken van bijzondere gebeurtenis"

De stad Beringen zendt huwelijksceremonies live uit. Zo kunnen mensen die niet aanwezig mogen zijn op de burgerlijke trouw toch nog een beetje meegenieten. 

Door de coronamaatregelen mogen enkel burgerlijke huwelijken nog doorgaan en in heel beperkte kring. Geen familie en vrienden dus en geen groot feest. “Het zijn voor iedereen heel moeilijke tijden nu en het is jammer dat zulke wonderlijke gebeurtenissen nu toch een beetje in mineur moeten doorgaan,’ zegt schepen Hilal Yalçin (CD&V). 

Live trouwen

Om het toch wat op te vrolijken worden in Beringen de huwelijksceremonies uitgezonden via een livestream. Die zal worden uitgezonden op de app Zoom voor alle mensen die het koppel uitnodigt. “Zo kunnen vrienden, familie en kennissen toch nog een beetje deel uitmaken van dit bijzonder moment.”

Veel huwelijken worden uitgesteld

Hilal Yalçin

Toch beslist niet iedereen om hun huwelijk nu te laten doorgaan. “We merken dat veel koppels ervoor kiezen om hun huwelijk uit te stellen tot na de coronacrisis. Maar voor degene die nu willen trouwen is er dus toch al een leuke oplossing", besluit de schepen.

Meest gelezen