Fisheye.

Decorbouwers Tomorrowland bouwen beschermende ramen voor apothekers: “We staan stand-by voor andere opdrachten”

Het Wetterse bedrijf Fisheye, dat decors bouwt, maakt nu 'decors' in plexiglas om apothekers te beschermen tegen het coronavirus. Ze maakten al 250 beschermwanden voor de Oost-Vlaamse apothekers. “Normaal bouwen we decors voor Studio 100 en Tomorrowland maar dat ligt nu stil. We kunnen evengoed onze kennis gebruiken om mensen te helpen in de coronacrisis”, zegt Pieter Troch. De eerste opdracht is voltooid maar de decorbouwers blijven stand-by. “We willen blijven helpen waar het kan.”

Wie nu technisch werkloos is, moet creatief zijn om toch aan het werk te blijven. Heel wat decorbouwers en podiumtechnici maken van de nood een deugd en gebruiken hun kennis om mee te helpen in de coronacrisis. 

Van Tomorrowland naar apotheker

Gentenaar Pieter Troch werkt bij het Wetterse bedrijf Fisheye dat decors bouwt voor Studio 100 en Tomorrowland. “Wij waren een van de eersten die zonder werk vielen, al die decorstukken worden niet meer afgewerkt sinds de cultuurstop. Maar we zijn wel allemaal mensen die technisch iets kunnen en die ook iets willen doen”, legt Pieter uit in “Start Je Dag” bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

“Ik heb dan maar een Facebookgroep gemaakt voor mensen die nu technisch werkloos zijn, en waar oproepen in kunnen komen om te helpen in de coronacrisis. Al snel kwam daar de eerste opdracht binnen.”De eerste oproep kwam van een familielid van mij die een apothekerszaak heeft, hij postte een foto van een beschermwand uit plexiglas die ze hadden laten maken door een schrijnwerker”, gaat Pieter verder, “we zagen al snel dat wij dat ook konden maken maar dan op een grotere schaal, sneller en goedkoper.” 

(Lees voort onder de foto)

Fisheye.

Daarna ging alles heel snel, "zaterdag hadden we het idee, zondag was het prototype er en een uur later heeft de apothekersvereniging 250 van onze beschermwanden besteld.” De decorbouwers schoten direct in actie en 24 uur later gingen de eerste bestellingen al de deur uit. 

Tweehonderdtal decorbouwers stand-by

Alle beschermwanden zijn ondertussen geleverd waardoor de decorbouwers opnieuw zonder werk zitten. “Als er nog opdrachten zijn horen we het graag. Ik zou niet willen dat pas achteraf zou blijken dat we nuttig konden zijn, terwijl we echt willen helpen.”

Niet alleen oproepen zijn welkom maar ook mensen die willen helpen. “Ik denk bijvoorbeeld aan mensen uit de horeca die ook veel kunnen betekenen. Iedereen met technische kennis, een camionette en zin om te werken, is welkom in de groep.” Het werk geeft enorm veel voldoening besluit Pieter: “we zaten in een rush om die beschermwanden zo snel mogelijk te maken. Achteraf waren de apothekers enorm dankbaar en dat doet echt veel.”

Fisheye.
kasto80

Meest gelezen