"Ik kon nog maar aan één ding denken: "Die bizon gaat me hier niet aanvallen!""

Naar aanleiding van de sluiting van het Yellowstone National Park ten gevolge van de coronacrisis zakte reporter Deion Broxton van de plaatselijke tv-zender KTVM-TV midden vorige week af naar een van de ingangen van het natuurpark, voor een interview met een van de opzichters daar. Maar toen hij aan zijn verslag wilde beginnen, zag hij plots een bizon naderen. De ogen van de reporter gingen van links naar rechts, waarna hij besloot zich uit de voeten te maken. De beelden werden intussen meer dan 10 miljoen keer op Twitter bekeken.

Broxton op CBS News: "Ik heb al zo vaak een nieuwsreportage gemaakt in Yellowstone, maar dit was me nog nooit overkomen. Ja, ooit ben ik even in de auto moeten blijven zitten, toen een aantal elanden de weg overstaken. Toen ik dit keer klaar was om in de camera, die op een statief stond, te spreken, stonden er een aantal bizons een 15-tal meter verwijderd van mij wat te grazen. Maar eentje van hen stapte in mijn richting, terwijl hij me recht in de ogen keek. Hij liet zijn ogen niet afwijken van mij. Ik kon nog maar aan één ding denken toen: "Jij gaat me hier niet aanvallen!""

Nadat het filmpje viraal gegaan was, publiceerde Broxton ook nog een filmpje met wat hij juist te zien kreeg, zij het dit keer op een veilige afstand van de dieren verwijderd:

Broxton gaf afgelopen weekend op nieuwswebsite Huffington Post nog verdere uitleg over hetgeen hem overkomen was: "Ik was zo bang dat ik mijn materiaal klakkeloos in de koffer van mijn auto gegooid heb."

"Ik ben eigenlijk geen dierenliefhebber. Ik hou zelfs niet echt veel van honden. Je begrijpt dus dat ik me niet echt comfortabel voel als er dieren in de buurt zijn. Maar aanvankelijk stonden deze bizons op een veilige afstand van mij te grazen. Tot die ene me dus in de gaten kreeg. Ik weet niet of hij zich bedreigd voelde door mij. Maar mocht dat zo zijn, dan was het echt wel de beste beslissing van mij om te vertrekken."

"Dat ik nu positieve reacties krijg in deze moeilijke tijden, doet me erg veel deugd", besloot Broxton nog.

Het filmpje leidde intussen tot 'aangepaste' reacties op Twitter, zoals:

Meest gelezen