Twee Vlaamse reuzen gestolen in Vilvoorde: "Het zijn mijn schatties"

In Houtem, een deelgemeente van Vilvoorde is een zwaar konijnenhok gestolen met daarin twee Vlaamse Reuzen. Dat zijn grote raskonijnen die tot zeven kilogram kunnen wegen. Eigenares Fendi is er kapot van, want voor haar waren die konijnen zoals kinderen. Ze vermoedt dat de dieren gestolen zijn voor het vlees. 

De twee Vlaamse reuzen van Fendi zaten in een groot, zwaar hok in de tuin. Dieven hebben dat hok opgepakt en meegenomen. Voor Fendi en haar vriend zijn de konijnen meer dan gewoon huisdieren: "Mijn vriend en ik zijn allebei leerkracht. Wij hebben heel veel liefde voor dieren en voor kinderen. Wij hebben er zelf nog geen want we zijn nog jong, maar die konijnen zijn eigenlijk onze kinderen. Ik vertelde er ook altijd over in mijn klas. Onlangs heb ik nog een wilgenhut voor hen gebouwd. De konijnen zijn echt 'mijn schatties'."

Ik denk dat de konijnen gestolen zijn voor het vlees

Fendi is er zeker van dat de dieven niet geprobeerd hebben om de dieren uit het hok te halen. "De konijnen waren aan het ruiven, als je die vastpakt verliezen ze veel haren. En er lagen nergens plukken in de tuin, dus ze hebben niet eens geprobeerd om de konijnen eruit te halen. Ze hebben gewoon het zware hok opgepakt. Dus ze moesten met twee zijn. En met een bestelwagen. Ik denk dat de konijnen gestolen zijn voor het vlees. We zouden er zoveel voor doen om ze terug te krijgen."

De diefstal gebeurde in de Grensstraat in Houtem, en blijkbaar is die buurt populair bij dieven die dieren stelen. Er verdwenen daar ook al kippen, ganzen, duiven, schapen en een kleine hond.

Meest gelezen