Gemeentearbeiders van Kortenaken zitten niet stil in coronatijden

In Kortenaken proberen ze om zoveel mogelijk werken te laten doorgaan, ondanks de coronacrisis. Grote wegenwerken lukken niet omdat je daar asfalt voor nodig hebt, en de asfaltfabrieken liggen stil. Maar de gemeentearbeiders worden wel zoveel mogelijk ingezet voor andere werken. 

Onlangs riep Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op om wegenwerken te laten doorgaan omdat het nu zo rustig is op de weg. Ook in Kortenaken proberen ze zoveel mogelijk werken uit te voeren in de gemeente, hoewel dat niet altijd kan. Schepen Kristof Mollu: "Het lukt ons niet om grote wegenwerken uit te voeren. In een gemeente werken we daarvoor samen met verschillende aannemers, en we zijn afhankelijk van producenten van asfalt. Maar heel wat asfaltcentrales zijn gesloten, dus kunnen we geen grote wegenwerken uitvoeren. Dat is wel jammer want nu het zo rustig is, is dit een ideaal moment om dat te doen."

Wegen en voetpaden opknappen

En toch zitten ze niet stil in Kortenaken. "Wij hebben beslist om onze gemeentearbeiders zoveel mogelijk in te schakelen voor het onderhoud van groenperken of het vernieuwen van voetpaden", zegt schepen Kristof Mollu. "Zij kunnen ook wegen een opknapbeurt geven waar nu weinig auto's rijden of parkeren. En verder merken we dat ze meer werk hebben met het leegmaken van vuilnisbakken op straat, omdat er meer wandelaars zijn die wat afval kwijt willen. Helaas merken we ook dat het sluikstorten toeneemt. Ik zou willen oproepen dat mensen die joggen of wandelen, hun afval mee naar huis nemen." 

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal" over wegenwerken in het centrum van Oostakker, ook daar wordt weer gewerkt:

Videospeler inladen...

Meest gelezen