Ninove wil huisarrest opleggen aan jongeren die het verbod op samenscholingen niet respecteren

Ninove gaat strenger optreden tegen hardleerse jongeren die het niet kunnen laten nog altijd in groepjes samen te komen. De politie heeft het afgelopen weekend in Ninove 9 pv’s opgesteld, vooral bij jongeren. “We moeten sterker zijn dan de pv’s”, zegt burgemeester Tania De Jonghe.

Vaak gaat het om telkens dezelfde jongeren die toch samentroepen, terwijl dat niet mag. De maatregel om besmetting met het coronavirus te vermijden, zegt dat je alleen je huis uit mag voor essentiële verplaatsingen en als je naar buiten wil, dan alleen of met het gezin. Je moet ook in je eigen buurt blijven. Maar in Ninove merkt de politie dat vaak dezelfde jongeren zich niet aan die regel houden. Dus gaat de stad nog strenger optreden. 

Huisarrest

Burgemeester Tania De Jonghe wil de jongeren een soort huisarrest opleggen: “Het is een hele procedure die moet worden gevolgd, maar het moet. Op basis van een politioneel verslag kan ik een bestuurlijke maatregel nemen. Die maatregel gaat vooraf aan een hoorzitting met de jongeren. Het is de bedoeling dat ze een plaatsverbod krijgen voor een hele grote zone zodat het neerkomt op een soort huisarrest. Want als men hardnekkig blijft dan moeten we sterker zijn dan pv’s die nu opgemaakt zijn.”

kasto80

Meest gelezen