Radio 2

Politie controleert ook op Gentse wateren of mensen zich aan coronamaatregelen houden

In Gent controleert de politie ook op het water of mensen zich aan de strenge coronamaatregelen houden. Verschillende kanovaarders kregen al een waarschuwing. De Gentse politie en de burgemeester Matthias De Clercq (Open VLD), zijn het beu dat vele mensen de coronamaatregelen  niet strikt opvolgen. Op sociale media laten ze weten dat de Gentse “flikken” te veel volk tegenkomen in parken en op plaatsen zoals de Graslei.

Tijdens de coronamaatregelen geldt er een samenscholingsverbod en een verbod op niet-essentiële verplaatsingen. Volgens de politie en de burgemeester van Gent houden sommige mensen zich nog steeds niet aan dit verbod. De politie controleert dagelijks en beboet mensen die de regels overtreden.

Drukte in parken en op Graslei

De Gentse burgemeester Mathias De Clercq stelt dat nog te veel mensen in parken rondhangen. "Ook dit weekend stellen onze Gentse 'flikken' weer vast dat er te veel volk in onze parken en op plekken als Gras- en Korenlei aanwezig is. Dit is onverantwoord", zegt hij op Facebook. "Je kunt jezelf en anderen besmetten. Je mag wandelen, fietsen, joggen, maar keer daarna onmiddellijk terug naar huis. Hou altijd afstand en installeer je niet in een park.” 

Ook de politie van Gent ziet nog te veel mensen in het straatbeeld. “We zien nog veel verplaatsingen met de auto, daarom houden we nu controles op de grote wegen”, zegt woordvoerder Matto Langeraert. “Vele mensen houden zich wel aan de maatregelen, de anderen moeten rechtsomkeer maken en kunnen een proces-verbaal verwachten.”

Politie in de straten én op het water

De politie controleert trouwens niet enkel op straat en in de parken, ook op het water moeten mensen de regels volgen. Jochen Willems van de scheepvaartpolitie: “De lente komt eraan, mensen van jachtclubs willen graag hun vaartuigen in het water steken, maar dat mag niet. In het weekend hebben we meerdere vaartuigen die controleren op het water, maar we gaan ook langs bij de jachtclubs om de mensen daar informatie te geven.” 

Iedereen moet zich dus aan de opgelegde regels houden anders kunnen er boetes volgen. “We hebben toch al een aantal kajaks uit het water gehaald. De doelstelling is niet om boetes uit te schrijven maar om te kijken of mensen de regels naleven zodat het virus niet verspreid wordt. Als mensen echt kwaadleers zijn, moeten we wel boetes uitschrijven,” aldus Willems. Maar dat laatste is de voorbije weken nog niet nodig geweest in Gent.

kasto80

Meest gelezen