FFP3-mondmaskers en beschermende pakken
Foto: Regie der Gebouwen

Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden krijgt 100 FFP3-mondmaskers en 40 beschermingspakken

De Regie der Gebouwen geeft aan 3 ziekenhuizen, waaronder het Sint-Trudo Ziekenhuis, speciale mondmaskers en beschermingspakken. Normaal gezien dient dat materiaal om werknemers te beschermen als er met asbest wordt gewerkt.

De werven van de Regie der Gebouwen liggen door de coronacrisis stil. De regie der gebouwen is een overheidsinstelling die zorgt voor de gebouwen van de staat. Om een steentje bij te dragen wil de Regie beschermingsmateriaal uitdelen aan ziekenhuizen die in zwaar getroffen gebieden liggen. Johan Vanderborght: “Dat zijn FFP3-maskers die we normaal gezien gebruiken bij het controleren van onze asbestwerven. Asbest zijn minuscule deeltjes die zich in de lucht verplaatsen. Die maskers zijn de meest hoogbeveiligde die op de markt te krijgen zijn. De FFP3-maskers zijn zeer gegeerd op de intensieve afdelingen van ziekenhuizen.”

Beschermingspakken

De Regie schenkt ook nog 40 beschermingspakken aan het Sint-Trudo Ziekenhuis. “Dat zijn van die witte pakken waar je helemaal wordt ingepakt”, vertelt Johan Vanderborght. Ook twee andere ziekenhuizen krijgen dezelfde lading. Het gaat om een ziekenhuis in Bergen in de provincie Henegouwen en een ziekenhuis in Brussel.

Meest gelezen