Vijf jaar cel voor koppel dat zestiger verplichtte op terras te slapen

Een koppel uit Deurne is door de rechter veroordeeld omdat ze een man tien jaar lang financieel hebben uitgebuit en mensonterend hebben behandeld.  Zo moest het slachtoffer, een man van 64 die bij hen op de Turnhoutsebaan inwoonde, op het terras slapen.

De praktijken kwamen aan het licht door een oplettende buur. Die merkte een oudere man op die al verschillende maanden in erbarmelijke omstandigheden op het terras sliep van een appartement aan de Turnhoutsebaan in Deurne. Het slachtoffer moest ook buiten eten en zich buiten wassen aan een kraantje.

De politie trok naar het appartement en konde man spreken. Hij zag er onverzorgd uit, droeg vuile en te grote kleren en had zich al een tijdje niet meer kunnen douchen. Het koppel bleek de man ook financieel gepluimd te hebben. Het slachtoffer werd er weggehaald en opgevangen door vzw Payoke. 

De familie stond terecht voor mensenhandel, misbruik van zwakke toestand van personen en mensonterende behandeling. Naast de ouders, die vijf jaar cel en een boete van 20.000 euro kregen, werden ook drie van hun kinderen veroordeeld tot 30 maanden effectief.  Het slachtoffer kreeg 102.500 euro schadevergoeding toegekend. 

Meest gelezen