Zeven zakken cannabisplanten ontdekt door zwerfvuilraper

Op de grens van Meise en Londerzeel zijn zeven zakken met resten van cannabisplanten gevonden. Luc Larivière vond die zakken toen hij zwerfvuil aan het rapen was. Luc is zwerfvuilcoach en hij blijft ook in deze coronatijden actief. 

De zwerfvuilacties die ieder jaar georganiseerd worden in steden en gemeenten zijn door de coronacrisis afgelast. Maar op sommige plaatsen gaan toch nog vrijwilligers op pad om zwerfvuil te verzamelen, zoals Luc Larivière uit Meise. "Ik ben in de gemeente zeer gedreven bezig rond sluikstorten. Het is nu al de vierde keer dat ik zakken vind met cannabisrestanten. Dat zijn stekken van planten die gebruikt zijn en die ze dan weggooien. Het afval wordt meestal gedumpt in de Kerkhofstraat in Londerzeel, dat is een sluipweg waar geen huizen staan." 

De rand rond Brussel is gekend voor de cannabisproblematiek

Het probleem van sluikstorten is groter geworden sinds de coronacrisis omdat de containerparken dicht zijn. Maar volgens Luc heeft zijn 'vangst' daar niets mee te maken. "Ik hoor dat er 50 procent meer sluikstorten zijn, maar het dumpen van afval van cannabisplantages is hier al veel langer een probleem. De rand rond Brussel is gekend voor de cannabisproblematiek." Als Luc gedumpte zakken met cannabisresten vindt, belt hij de intercommunale Incovo. "Ik kijk altijd eerst wat er in de zakken zit. En dan geef ik dat door aan Incovo. Zij komen dat afval ophalen." 

Meest gelezen