Stad Antwerpen hoopt op meer registraties voor "Zorgparking" tijdens coronacrisis

Het platform "Zorgparking" van de stad Antwerpen hoopt op meer registraties tijdens de coronacrisis. Op het platform kan je je garagepoort of oprit registreren zodat zorgverleners er gratis kunnen parkeren. “Ik vind dat de stad zo’n platform moet faciliteren zodat zorgverleners geen tijd moeten verliezen door parkeerplaats te zoeken”, zegt schepen voor Gezondheids- en Seniorenzorg Fons Duchateau (N-VA). 

De stad Antwerpen vraagt in tijden van corona extra aandacht voor het platform "Zorgparking". Als je je registreert, stel je je garagepoort of oprit vrij voor zorgverleners die in de buurt moeten zijn. “Ik denk dat het onze taak als stad is zo’n platform te faciliteren zodat zorgverleners geen tijd moeten verliezen om parkeerplaats te zoeken”, zegt schepen voor Gezondheids- en Seniorenzorg Fons Duchateau (N-VA).

In tijden van corona vraagt de stad nu extra aandacht voor het platform omdat het aantal parkeerplaatsen tijdens de coronacrisis beperkt is en - volgens de zorgverleners - niet volstaat. Zij vinden minder snel parkeerplaats omdat veel mensen thuis werken en hun voertuig voor langere tijd geparkeerd staat. 

Registreren is verplicht

Wie zijn of haar garagepoort of oprit ter beschikking wil stellen, moet zich registreren. “Je krijgt dan een sticker toegestuurd. Als je die sticker op je garagepoort kleeft, weet de zorgverlener met zekerheid dat die er kan staan”, zegt Duchateau. Er werden al zo'n 650 stickers bedeeld. 

De zorgverlener moeten zich ook registreren. Zij krijgen een parkeervergunning met hun gsm-nummer op zodat bewoners altijd contact kunnen opnemen als de plaats toch moet worden vrijgemaakt. De zorgverleners mogen dan tussen 8 uur ’s morgens en middernacht 45 minuten gratis parkeren. 

Onder één naam

Er bestaan soortgelijke initiatieven die vanuit zorgorganisaties worden georganiseerd. Duchateau wil de initiatieven nu bundelen op het platform "Zorgparking", om verwarring te vermijden. “Sommige zorgverleners voorzien iets soortgelijks op hun site. Wij vinden dat een goed initiatief, maar wij willen dat allemaal samenbrengen.”

Meest gelezen