Videospeler inladen...

Achttien brandweerlieden en natuurgids komen om bij bosbrand in China

Bij een grote bosbrand in het zuidwesten van China zijn achttien brandweerlieden en een natuurgids omgekomen. Beelden tonen hoe enorme rookwolken uit de bergen de stad Xichang van een half miljoen inwoners omcirkelen.

In de bergachtige provincie Sichuan brak maandag een grote bosbrand uit, op zo’n 2.000 kilometer van Peking. De stad Xichang werd een tijd lang volledig omringd door grote rookwolken en een angstaanjagende oranje lucht. Zo’n 900 brandweerlieden werden ingezet, 1.200 bewoners werden geëvacueerd. 

Videospeler inladen...

Volgens de lokale autoriteiten zijn achttien brandweerlieden en een natuurgids om het leven gekomen bij de bosbrand. Het vuur blijft voorlopig nog aanwakkeren. De laatste dagen zijn in het zuiden van Sichuan en in de naburige provincie Yunnan al verschillende branden uitgebroken.

AFP or licensors

Meest gelezen