Auteur (73) die kiem zaaide voor "berenjacht" lijdt nu zelf aan Covid-19

Het boek “Wij gaan op berenjacht” van de Brit Michael Rosen ligt aan de basis van de vele beren die dezer dagen voor het raam staan, om kinderen te plezieren tijdens een wandeling. De Britse jeugdboekenschrijver ligt nu zelf met Covid-19 (de ziekte die het coronavirus kan veroorzaken) in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

De Britse kinderboekenschrijver Michael Rosen (73) heeft de nacht op intensieve zorg doorgebracht. Zijn toestand is stabiel, laat zijn familie weten. Uit de hele wereld krijgt Rosen wensen voor een spoedig herstel. 

Het is Rosens boek "Wij gaan op berenjacht" dat de actie in gang zette om een teddybeer op uw vensterbank te zetten. Kinderen die tijdens de lockdown een broodnodige wandeling maken, kunnen de beren dan tellen. De oproep vindt intussen in vele landen gehoor, tot in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bekijk het verslag uit het Journaal:

Videospeler inladen...

Rosens kinderboek “Wij gaan op berenjacht” is een klassieker uit 1989, over een gezin dat op tocht allerlei hindernissen doorstaat. Bekijk hier het verhaal van "Wij gaan op berenjacht".

De "berenjacht" is behalve een kinderboek ook een geliefd vraag- en antwoordliedje in de jeugdbeweging.

Michael Rosen schreef alles samen 140 boeken, vaak geïllustreerd door de beste tekenaars. Hij bracht ook hertalingen van klassiekers als "Romeo en Julia" van Shakespeare of de fabels van Aesopus. Hij bedacht ook een “Sad book" voor zijn zoon die jong overleed aan hersenvliesontsteking. Rosens boeken zijn vaak bekroond.

Hier kunt u hem zelf horen en zien voorlezen uit de "berenjacht":

Meest gelezen