Rusthuisbewoners uit Gooik en Heikruis overladen met bloemen van een tuincentrum

Een tuincentrum uit Gooik schenkt honderden bloemen aan twee woonzorgcentra in de buurt. Nu het tuincentrum gesloten is, blijven ze daar zitten met hun bloemen en planten. En dus hebben ze beslist om de bloemen weg te geven. 

Door de coronacrisis moeten alle bloemenwinkels en tuincentra dicht blijven. Bij tuincentrum De Wolf in Gooik schenken ze de bloemen die niet verkocht zijn aan twee woonzorgcentra. Kathleen Billens van het tuincentrum: "Wij hebben twee karren vol orchideeën, paasbloemen en andere voorjaarsbloemen weggebracht naar twee rusthuizen in Heikruis en Gooik. De bewoners daar mogen niet buiten en mogen ook geen bezoek ontvangen, dus wilden we hen opfleuren met onze bloemen."  

De bloemen moeten wel eerst in quarantaine 

De bloemen mogen wel niet meteen naar de kamers van de bewoners gebracht worden. "De bloemen moeten tot morgen in quarantaine blijven, pas dan gaat het personeel ze uitdelen aan de rusthuisbewoners", zegt Kathleen. De directeurs van de rusthuizen hebben al laten weten dat ze heel blij zijn met de bloemen. 

Het tuincentrum is ondertussen ook begonnen met een online verkoop. "Via Facebook verkopen we nu bloemen", vertelt Kathleen. "Maar als ons tuincentrum over twee weken nog niet open mag, gaan we wel opnieuw bloemen schenken. Het zou zonde zijn om ze weg te gooien."

Meest gelezen