In Limburg mag elk gezin weer 1x om de 2 weken naar het containerpark gaan 

Elk Limburgs gezin mag één bezoek aan het containerpark brengen en dat om de 14 dagen. Het aantal auto’s op het park wordt ook beperkt. De containerparken zijn dus wel weer open sinds vandaag, maar onder deze strenge voorwaarden. Dat heeft Limburg.net beslist. 

Goed nieuws voor iedereen die thuis ondertussen met een overvloed aan afval zit, want de containerparken gaan weer open. Maar er gelden wel strenge regels. Zo is het aantal bezoekers dat op het park mag rondrijden beperkt. “De wachtrijen worden er langer door, maar zo beperken we wel de toestroom en kunnen mensen afstand blijven houden,” zegt Ilse Luypaerts van Limburg.net. 

Gebruik geen paspoort van gezinsleden

Per gezin mag er ook maar één bezoek per 14 dagen aan het park gebracht worden. “Je meldt je aan met je identiteitskaart en die aanmelding geldt voor het hele gezin. Het heeft dus geen zin om de identiteitskaart van een ander gezinslid te gebruiken, want dan sturen ze je gewoon weer naar huis.”

De openingsuren van de containerparken zijn ook aangepast naar het winteruur en er wordt niets meer verkocht op het park. Je kan er dus geen vuilniszakken, compost of hakselhout aankopen. “We vragen ook om zo weinig mogelijk helpers mee te brengen naar het containerpark zodat het zeker niet te druk wordt.” Al deze regels zullen gelden zolang de coronamaatregelen niet worden opgeheven. 

Meest gelezen