Dodelijk verkeersongeval op de E19 in Meer

Vlak bij de Nederlandse grens zorgde een botsing met vier vrachtwagens en een bestelwagen voor een dodelijk verkeersongeval. De bestuurder van de laatste vrachtwagen kwam om het leven, een andere werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het is al het derde zwaar verkeersongeval op één week tijd op de E19. 

Op de E19 in Meer, vlak voor de grens met Nederland, is een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Vier vrachtwagens en een bestelwagen zijn er op elkaar ingereden. De bestuurder van de laatste vrachtwagen kwam daarbij om het leven. Een andere bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij eraan toe is, is nog niet bekend.

De vrachtwagenchauffeur die vooraan in de file stond, toen de laatste vrachtwagen er op inreed doet zijn verhaal: “Ik zie de file aankomen, dus ik zet mijn gevarenlichten aan. Ik rem op mijn gemakje en wanneer ik stil sta kijk ik in mijn spiegels. De vrachtwagen achter mij zet ook zijn gevarenlichten aan en vertraagt. Ik was gerust dat hij ging stoppen dus ik kijk terug naar voor. Op dat moment kwam de klap en schuift alles in elkaar.”

De E19 is volledig versperd. Al het verkeer moet de snelweg verlaten en wordt omgeleid. 

Derde zwaar ongeval op één week

Het is al het derde zwaar verkeersongeval op één week tijd op de E19 voor de grens met Nederland. Daar staan door de coronacrisis vaak lange files door de grenscontroles. Bestuurders zien de controles soms te laat staan en rijden in op de staart van de file. 

Meest gelezen