"Koop online, maar waar?”: Leuvens webbedrijf bundelt lokale webshops uit heel Vlaanderen

Webhero, een webbedrijf uit Leuven, heeft een website gemaakt waarop lokale winkels uit je eigen buurt te vinden zijn. "Je hoort vaak “shop lokaal en online", maar het is niet makkelijk om online een winkel terug te vinden. " 

“Shop lokaal”, dat advies hoor je dezer dagen wel vaker. Maar vaak is het moeilijk om de webwinkel van een lokale beenhouwer, bakker of bloemenwinkel terug te vinden. Webhero, een webbedrijf uit Leuven, heeft daar wat op gevonden. “Ik zag online mensen met frustraties die zeiden “Koop online”, maar dat is makkelijker gezegd dat gedaan”, zegt Jo Deferm van Webhero.  “De weg naar schoenwinkel Torfs die vind je natuurlijk wel, maar sommige mensen bestellen vlees en dan komt dat van de andere kant van het land. Dat is lokaal in Vlaanderen, maar niet lokaal in je buurt.“

We hopen dat zoveel mogelijk lokale handelaars zich aanmelden

Jo Deferm van Webhero

Daarom werd de website webshop-in-je-buurt.be opgericht. “Je vult gewoon je gemeente in en je vinkt aan welke dienst je zoekt”, zegt Jo Deferm. “Dat kan gaan om horeca, maar ook om sport. Dan vind je een aantal webshops in jouw gemeente of toch zoveel mogelijk in de buurt.”

Het platform bestaat sinds afgelopen vrijdag en nu al doen er zo’n 300 winkels mee. “We zitten nog maar in een beginfase, maar ik denk wel dat veel mensen de weg zullen vinden. Het zal goed werken over heel Vlaanderen als er genoeg aanbod", aldus Deferm.

Meest gelezen