Liberale Mutualiteit

Krukken, luiers of een bloeddrukmeter uit de muur? Liberale Mutualiteit opent eerste zorgautomaat

De Liberale Mutualiteit heeft in Lochristi een eerste zorgautomaat geopend. In de automaat kan je 24 uur op 24 hulp- en verzorgingsmateriaal uit de muur halen. Je vindt er bijvoorbeeld krukken, babyluiers of een bloeddrukmeter. Naast Lochristi komt er ook een zorgautomaat in Gent, Deinze, Eeklo, Lokeren en Oudenaarde.

Het plan om een zorgautomaat te plaatsen, lag al langer op tafel maar door de coronacrisis is dat plan in versnelling geraakt. “In een crisisperiode waar er geen persoonlijk contact mag zijn, komt dit handig uit”, zegt Cathy De Waele van de Liberale Mutualiteit.

24 uur op 24 / 7 dagen op 7

De zorgautomaat is volgens de Liberale Mutualiteit de eerste in Vlaanderen. “Je kan er op elk moment van de dag hulpmiddelen vinden”, legt Cathy De Waele uit. Dat aanbod is groot: “Het gaat van krukken tot incontinentiemateriaal, bloeddrukmeters, babyluiers, afkolftoestellen enzovoort.”

In de automaat kan je enkel met Bancontact betalen. Maar je kan ook bestellingen plaatsen. “Je kan altijd een bestelling plaatsen bij onze kantoren en dat wordt dan in de automaat geplaatst, met een speciale code kan je het product dan uit de automaat halen.” Verder krijgen leden van de Liberale Mutualiteit een korting op de producten. “Als ze achteraf het bonnetje binnenbrengen krijgen ze 15 procent korting.”

Contactloos zorgmateriaal

De zorgautomaat komt als geroepen in deze coronatijden zegt De Waele: “We waren sowieso van plan dit te doen, maar door de coronacrisis is alles iets sneller gegaan. We merken dat er minder volk komt naar onze zorgshop, zelfs bij online bestellingen zijn mensen bang voor de levering. Dus zo’n zorgautomaat is zeker handig nu.” 

Momenteel staat er een automaat in Lochristi, binnen enkele weken volgen ook  Gent, Deinze, Eeklo, Lokeren en Oudenaarde.

Liberale Mutualiteit
kasto80

Meest gelezen