Limburgs maatwerkbedrijf Bewel wil geleidelijk heropstarten: "In onze stikafdeling maken we nu mondmaskers"

Bij het maatwerkbedrijf Bewel is sinds de uitbraak van het coronavirus zowat driekwart van de 2.200 werknemers tijdelijk werkloos. Bewel produceert nog wel voor essentiële sectoren, zoals de voedingsindustrie en de medische sector. Ook de activiteiten in de stikafdeling zijn aangepast, daar worden nu vooral type 1 mondmaskers gemaakt. 

Het maatwerkbedrijf Bewel is met zijn 2.200 werknemers en 9 vestigingen één van de grotere bedrijven in Limburg. "Sinds het begin van de coronamaatregelen hebben we onze productie meteen teruggeschroefd", vertelt commercieel directeur Tom Ketels. "Zowat driekwart van onze mensen zit thuis en is tijdelijk werkloos." Het bedrijf probeert intussen wel de essentiële sectoren, zoals de voedingsindustrie en de transportsector, te bevoorraden. 

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er ook heel wat vragen vanuit de medische wereld bijgekomen. "Zo maken we nu in onze stikafdeling mondmaskers type 1", zegt Tom. " We hebben ze onder meer geleverd aan politiekorpsen maar ook aan andere bedrijven die hun werknemers willen beschermen."

 

Heel wat van onze mensen willen graag terug aan het werk.

Tom Ketels, commercieel directeur Bewel

Intussen heeft Bewel plannen om de productie terug geleidelijk aan te hervatten. "Dat zal vanaf begin volgende week gebeuren met een deel van het personeel en met inachtname van de veiligheidsvoorschriften rond social distancing", zegt Ketels. Sinds de uitbraak van de coronacrisis is ook bij Bewel het aantal orders fors teruggevallen. "We zijn nu eenmaal een schakel in een groter productieproces, als de productie ergens stokt, voelen we dat meteen."

Meest gelezen