Lutgart Simoens vanuit woonzorgcentrum in Edegem: "Ik bedank alle vrijwilligers die voor ons willen werken"

Eén van onze collega's van Radio 1 is een dagje vrijwilligerswerk gaan doen in Woonzorgcentrum Ter Eyke in Edegem. Hij kwam daar niemand minder dan Lutgart Simoens tegen, radiocoryfee die jaren vanuit de redactie in Antwerpen geschitterd heeft op Radio 2.
In mei wordt ze 92 maar ze klinkt alsof de tijd geen vat op haar heeft.

Lutgart Simoens wordt in mei 92 jaar en is één van de bekendste radiostemmen van Vlaanderen. Jarenlang presenteerde ze het verzoekprogramma "Vragen staat vrij"  op Radio 2, vanuit de omroep aan DeSingel in Antwerpen.

Ze verblijft nu in Woonzorgcentrum ter Eyke in Edegem. Eind vorig jaar verloor ze haar twee kinderen aan kanker. Ze verloor ook al haar twee echtgenoten en haar twee broers. En toch zien we een moedige en dankbare dame, zelfs in deze barre tijden van corona.

"Door het feit dat jullie dit doen, steekt ge al een hart onder onze riem"

Blij met wat aandacht

Lutgart fleurt op als ze een vrijwilliger ziet die langskomt met wat drinken en/of eten. "We proberen er het beste van te maken", begint ze te vertellen. "Dat de kinderen en kleinkinderen niet mogen komen, maakt het lastig. We moeten ook op onze kamer blijven en zo duren de dagen wel erg lang."

Krant eerst coronavrij maken

"Gelukkig kunnen we 's avonds naar het nieuws kijken want de krant - die hier toekomt op mijn naam - moet eerst een paar dagen in de garage blijven voordat ze naar boven mag", vertelt Lutgart. "Op die manier krijg ik natuurlijk oud nieuws te lezen. Zeker nu."

Klagen doet ze echter niet lang, de vrijwilligers en het verplegend personeel bedanken vindt ze veel belangrijker.
"Wij zitten hier altijd alleen, we snakken naar buiten maar dat gaat nu niet, dus zijn we zo blij met jullie. Jullie zijn echt geweldig!"

En zo blijft Lutgart wie ze altijd was: lief, humoristisch en altijd attent voor anderen, ondanks haar persoonlijke zorgen en verdriet.

"Kom volgende week nog maar eens binnen, en als ge dan bier meebrengt, zijn ze hier zeker content! Hahaha!" 

Meest gelezen