Stad Mechelen

Mechelen voert GAS-boetes in voor minderjarigen: "Enkel geven als het echt niet anders kan"

In Mechelen kunnen jongeren tussen 14 en 18 jaar nu ook een GAS-boete krijgen. Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD) verduidelijkt wel dat die enkel wordt gegeven als het echt  niet anders kan. “Het is de bedoeling om eerst een begeleidingstraject aan te bieden voor de jongeren”, zegt de burgemeester. "De boete is de laatste oplossing."

De stad Mechelen voert GAS-boetes in voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Die kunnen ze krijgen als ze bijvoorbeeld een diefstal plegen of bij vandalisme. Burgemeester Alexander Vandersmissen benadrukt dat de boete enkel geven wordt als het echt niet anders kan.

“Het is de bedoeling om een begeleidingstraject aan te bieden voor die jongeren waarbij ze met psychologen of slachtoffers praten”, verduidelijkt Vandersmissen. “Zo kunnen jongeren inzien dat ze op het verkeerde pad zijn. De GAS-boete dient eerder als stok achter de deur voor als die eerste oplossing niet werkt.”

Zo’n boete voor minderjarigen bedraagt tussen de 50 en de 175 euro. 

Meest gelezen