Na de berenjacht: culinaire zoektocht naar de favoriete recepten van je buren

In navolging van de populaire berenjacht lanceert VZW Curieus een nieuw concept: de receptendialoog. Samen met je wijkgenoten kan je op zoek naar elkaars lievelingsgerechten om op die manier elkaar te inspireren in de keuken.

Veel kinderen jagen dezer dagen op knuffelberen die in de wijk achter glas naar hen staan te lachen. Curieus ging daarom op zoek naar een leuke manier om ook volwassenen te entertainen tijdens de familiewandelingen. De vereniging organiseert geregeld sociale activiteiten en acties zoals The Empty Shop en het Festival van de Gelijkheid.

"Mensen kunnen thuis onze invulposter afdrukken en daarop het recept van hun favoriete gerecht schrijven. Die hang je dan voor je raam zodat je elkaars voorkeuren kan bekijken. Wie weet laat je je wel inspireren om eens een gerecht van je buurman of -vrouw uit te testen", vertelt Lies Sacré van Curieus.  "Vanaf nu ga je niet alleen meer een luchtje scheppen, maar geniet je ook van een culinaire wandeling door je eigen buurt."

Je vindt de receptenposter op de website van Curieus.

Curieus Vlaams-Brabant

Meest gelezen