Ook Bellewaerde moet 160 seizoensarbeiders ontslaan

Ook Bellewaerde in Ieper moet 160 seizoensarbeiders ontslaan. Het pretparkseizoen zou normaal gezien eind deze week van start gaan, maar is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Bovendien dreigden de arbeiders zonder uitkering te vallen als Bellewaerde hen niet zou ontslaan. 

De 160 seizoensarbeiders bij Bellewaerde tekenden hun contract al een tijd geleden. In principe zijn ze dus niet werkloos en kunnen ze ook geen stempelgeld krijgen. Maar ook voor een vergoeding als technisch werkloze komen ze niet in aanmerking, omdat je daarvoor minstens één dag moet hebben gewerkt. En dat is niet het geval. De directie van Bellewaerde kan dus niet anders dan hen te ontslaan. "Met spijt in het hart", zegt algemeen directeur Stefaan Lemey.  

Heropstart wordt moeilijker

Gisteren besliste Plopsaland ook al om zijn seizoensarbeiders te ontslaan, om dezelfde reden en met evenveel tegenzin. "Dit is in de eerste plaats een grote teleurstelling voor ons personeel", zegt Steve Van den Kerkhof van Plopsa, "maar ook voor ons als bedrijf. Het zal de heropstart veel moeilijker maken. We hebben iedereen beloofd dat we hen opnieuw zullen aannemen van zodra het pretpark weer open mag. Maar wie zegt dat zij tegen dan nog vrij zullen zijn of zin zullen hebben?" 

Meest gelezen