Radio 2

Personeel drankenfabrikant Léberg Bronnen in Roosdaal krijgt al drie maanden geen loon

Het gaat niet goed met water- en frisdrankproducent Léberg Bronnen in Roosdaal. Het personeel wordt al drie maanden niet meer uitbetaald en ook de productie ligt stil.

Léberg Bronnen is vooral bekend als waterleverancier in woonzorgcentra en ziekenhuizen en is daarnaast ook de producent van één van de huismerken van warenhuisketen Colruyt. Het bedrijf zit nu al een tijdje in slechte papieren en de ongerustheid bij het 15-koppig personeel neemt toe. “Begin dit jaar kregen we voor de laatste keer ons loon uitbetaald. Sindsdien hebben we niets meer gekregen", aldus een werknemer. "We krijgen de hele tijd te horen dat het wel in orde komt, maar meer info geeft de directie niet. We moeten onze spaarrekening al aanspreken om te kunnen leven. Het is afwachten, maar die onzekerheid is echt niet leuk."

Bank blokkeert de rekeningen

Zaakvoerder François De Quinnemar bevestigt dat er problemen zijn in het bedrijf. "Maar die problemen zijn er om opgelost te worden. Onze bank draaide plotseling de geldkraan dicht. Plots kreeg ik een aangetekende brief dat alle rekeningen zijn geblokkeerd. Ik weet niet hoe dat komt, dat moet je aan de bank vragen", aldus De Quinnemar. 

Het bedrijf kreeg de afgelopen jaren verschillende tegenslagen te verwerken. “We hebben geïnvesteerd, we werden geconfronteerd met een brand en er zat een bacterie in ons spoelwater”, vertelt hij. “Maar we hebben nu een businessplan klaar om de situatie weer helemaal recht te trekken.” 

Productie ligt voorlopig stil

Dat de productie stil ligt is volgens de zaakvoerder de schuld van de coronacrisis. “Sommige personeelsleden zijn ziek en anderen hebben symptomen van corona. Een aantal van die mensen is essentieel voor het bedrijf, dus zonder hen kunnen we niets produceren. We willen niet dat onze flessen besmet worden, dus we moeten heel voorzichtig zijn", besluit hij.  

Radio 2

Meest gelezen