Wat doen tijdens de paasvakantie in coronatijden? Enkele Vlaams-Brabantse uittips voor "in uw kot"

Intussen zitten we al drie weken thuis en de volgende twee weken blijft dat ook zo. Het wordt een paasvakantie in ons kot dus. Maar vrees niet, met onze uittips wordt het misschien wel een topvakantie. 

Op citytrip in Diest met Google Streetview

Velen hadden al een vakantie geboekt, maar zagen die helaas geannuleerd. Maar geen nood, citytrippen kan nog steeds, al is het dan eerder wel virtueel. Wil je Leuven, Diest, Brussel of Halle eens bezoeken, pak je smartphone of tablet en ga op pad. Via www.google.be/intl/nl/streetview/  ontdek je de mooiste pleintjes, historische gebouwen en nog veel meer. 

Foto: Google Streetview Diest

Bezoek musea online en volg een cursus

Ook musea zijn natuurlijk dicht. Maar geen nood, ook daar kunnen we terecht. Zo kan je vanuit jouw zetel een stukje van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel bezoeken. En ook het Stripmuseum is online open!  Op sociale media verschijnt er trouwens ook elke week een filmpje met een bekend striptekenaar.  Onder de #museumathome, kan je trouwens nog heel wat andere Brusselse musea vanuit je woonkamer bezoeken.

Museum Het MOT in Grimbergen komt wat creatiever uit de hoek. Het Museum voor de Oudere Technieken biedt online verschillende handleidingen aan. Zo kan je er onder andere mandjes leren vlechten. 

Op stap in de natuur

Maar we hoeven natuurlijk niet voor alles binnen te blijven. We mogen nog naar buiten om te wandelen, te fietsen en te sporten. Een berenjacht in de buurt kan de wandeling wat actiever maken. Maar ook heel wat natuurdomeinen en provinciedomeinen in onze streek zijn nog open, al is dat enkel en alleen voor buurtbewoners. Het is dus niet de bedoeling dat je daar met de auto naartoe rijdt.

Zo kan je nog altijd terecht in het domein "Het Vinne" in Zoutleeuw, "De Halve Maan" in Diest  of het "Wijgmaalbroek" op de grens van Leuven met Rotselaar.  Let wel, speeltuinen zijn gesloten en picknicken is niet toegestaan. Andere wandelroutes in jouw buurt kan je vinden op wandelroutes.org of op de site van jouw stad of gemeente.

 En bij wie het toch blijft kriebelen om bijvoorbeeld de hyacinten in het Hallerbos te spotten, op de website kan je de groei van de bloemen volgen.  

Foto: Radio 2

Meest gelezen