Directeur Portaelsziekenhuis Vilvoorde is besmet met corona

Directeur Thierry Freyne van het AZ Portaels in Vilvoorde is besmet met het coronavirus. Hij vertoont milde symptomen en doet zoals zoveel landgenoten noodgedwongen aan telewerk. 

Algemeen directeur Thierry Freyne van het AZ Jan Portaels is positief getest op het coronavirus. Hij zat al een tijd thuis omdat hij zich ziek voelde. Freyne liet zich daarom testen en uit die test blijkt dat hij ook besmet is met corona.

"Het gaat nu goed met mij. Ik ben nu een week thuis en heb het geluk dat ik alleen maar milde symptomen heb. Het voelt aan als griep", vertelt de directeur. Hij weet niet waar hij de besmetting heeft opgelopen: "Mijn vrouw en ik werken allebei in de sector van de gezondheid. Misschien moeten we het niet verder gaan zoeken, maar helemaal zeker is dat niet." 

De hele dag aan een computer zitten is eigenlijk ook een vorm van quarantaine 

Freyne is intussen al opnieuw aan het werk. "Mijn dagen zijn goed gevuld met allerlei vergaderingen die we online houden. Binnen het gezin hebben we geen extra maatregelen genomen voor mijn afzondering. Maar het feit dat ik bijna de hele dag aan mijn computer zit is eigenlijk ook een vorm van quarantaine", lacht Freyne. 

"De toestand is wat hij is", zegt Freyne. "Ik heb het geluk  dat ik alleen maar milde symptomen heb. Ik moet nu nog enkele dagen thuisblijven. Wie na ziekte terugkeert naar het ziekenhuis, moet in ieder geval gedurende 28 dagen een mondmasker dragen."

Meest gelezen