Radio 2

Zwaairoute bij zorgcentrum in Zonnebeke

Het personeel van het zorgcentrum Sint-Jozef in Zonnebeke heeft een "zwaairoute" aangelegd langs het rusthuis. Rond het gebouw staan er pijltjes die wandelaars vragen om eens te zwaaien naar de bewoners. "Onze mensen hebben deugd van dat kleine contact met de buitenwereld", zegt Peter Reynaert, de directeur van het zorgcentrum.

De bedoeling van de zwaairoute is dat de bewoners iemand zien passeren en wat beweging zien rond het zorgcentrum. De senioren zwaaien terug, coronaveilig vanachter het glas. "We kunnen geen vaste uren afspreken, want dan komt er misschien te veel volk in één keer. Wanneer mensen langskomen, is er veel kans dat zij ook iemand zien die zij kennen. Maar dat kunnen we natuurlijk niet garanderen."

Buurtbewoner Arne Vanneste deed het tochtje al twee keer met zijn zoon en dochtertje. "De eerste keer was er misschien een koffieklets want er zwaaide bijna niemand terug. Maar de tweede keer wuifden ze al veel meer naar ons."

Meest gelezen