Bakker uit Geetbets bakt bloesembrood "om afgelaste bloesemwandelingen te compenseren"

Bij bakkerij Vanvuchelen in Grazen, bij Geetbets, verkopen ze bloesembrood. Dat is een boerenbrood met een appel in verwerkt. Een brood om deze moeilijke coronatijden wat op te fleuren en een compensatie voor de bloesemwandelingen die dit jaar in het water vallen. 

De komende weken zullen de fruitbomen weer in bloei staan. Hét moment van het jaar waarop duizenden mensen naar de Hagelandse fruitstreek trekken om te wandelen tussen de bloesems. Maar door de coronacrisis worden er geen bloesemwandelingen georganiseerd. Als troost is er het bloesembrood van bakker Erika Vanvuchelen: "Het is een boerenbrood waar we een verse Jonagold appel aan toegevoegd hebben. We gebruiken nu appels van fruitteler Healthy Fruit in Zoutleeuw, maar het is de bedoeling dat we ook fruit van andere telers uit de streek gaan gebruiken." 

Ook perenbrood

Het is niet de eerste keer dat Erika fruit verwerkt in haar brood. Ze heeft in het verleden ook al perenbrood gemaakt. Dat deed ze in de periode dat Rusland een boycot invoerde op westerse peren en de Hagelandse fruitboeren daardoor met een perenoverschot kwamen te zitten. 

Meest gelezen