foto: google maps

Eerste bedrijf in Antwerpen verzegeld omdat het stiekem openbleef ondanks coronamaatregelen

In Merksem is een bedrijf verzegeld omdat het klanten bleef ontvangen ondanks de coronamaatregelen. De politie kon met een anoniem voertuig een klant betrappen. Het is het eerste bedrijf in de provincie Antwerpen dat verzegeld wordt omdat het de maatregelen niet naleeft.

Probumat, een groothandel in bouwmaterialen in Merksem, bleef stiekem klanten ontvangen ondanks het verbod. Het bedrijf zette zelfs een werknemer op de uitkijk om te waarschuwen voor politiecontroles. Omdat de politie al langer vermoedens had dat de zaak toch openbleef, stuurde ze een anoniem voertuig ter plaatse. De agenten betrapten een man die net uit de winkel kwam en bekende dat hij iets had gekocht.

De klant kreeg een pv voor een niet-essentiële verplaatsing. Het bedrijf werd verzegeld en riskeert een boete. Het is het eerste bedrijf in Antwerpen dat verplicht moet sluiten, wegens het niet naleven van de coronamaatregelen. Eerder werden al twee cafés gesloten omdat ze ondanks het verbod toch openbleven.

Meest gelezen