Videospeler inladen...

Bewoners blijven binnen: wilde geiten 'veroveren' badplaats in Wales

"Oh nee, het is eindelijk een feit: de dieren nemen de wereld over!" En met die dieren bedoelt de Britse nieuwswebsite The Guardian dan de wilde geiten die normaal rond de heuvels nabij Llandudno, in Wales, vertoeven, maar de afgelopen dagen rondslenterden in de verlaten straten van de badplaats. De inwoners worden immers aangemaand om binnen te blijven en daardoor zien de geiten hun kans schoon om Llandudno wat beter te leren kennen. En intussen te genieten van het groen dat er groeit.

Normaal gesproken blijven de geiten in de heuvels, al durven ze bij slecht weer al eens dichter naar de bewoonde wereld afzakken. Maar, volgens de inwoners, vinden ze vrij snel hun weg terug naar hun vertrouwde omgeving. Dit keer is het anders. Hoteleigenaar Mark Richards op CNN: "Ze worden het meer en meer gewoon, dat ze weinig mensen te zien krijgen. "

Llandudno-inwoner Andrew Stuart op tv-zender ITV: "Je ziet wel dat ze nog altijd op hun hoede zijn als ze mensen zien. Maar het feit dat er zo weinig mensen te zien zijn, schrikt hen minder af om snel naar de heuvels terug te keren. Ze maken van de situatie echt wel gebruik om zich verder in Llandudno te wagen. Iets wat ik in de 22 jaar dat ik hier woon nooit meegemaakt heb."

Gemeenteraadslid Carol Marubbi op BBC News: "Geiten zijn nu eenmaal nieuwsgierige dieren en ik denk dat zij zich afvragen wat er nu allemaal gaande is, nu de straten zo leeg zijn. Omdat er niet veel beweging te zien is, hebben ze wellicht besloten om zich in het centrum te wagen en er te doen waarin zij zin hebben. In ieder geval zorgen de dieren nu voor heel wat ontspanning voor de mensen die achter hun vensters het reilen en zeilen van de geiten in de gaten houden."

Ook de politie werd intussen al ingezet om de dieren op andere gedachten te brengen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen