Burgemeester van Oostende Bart Tommelein thuis met corona

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) moet thuis in quarantaine blijven, omdat er corona is vastgesteld bij hem. De besmetting werd eerder toevallig vastgesteld tijdens een ander onderzoek. 

De besmetting bij burgemeester Tommelein werd gisteren vastgesteld toen hij langs moest voor een hartonderzoek. "Ik moet mijn hart regelmatig laten onderzoeken omdat ik erfelijk belast ben", zegt de burgemeester. "Het hartonderzoek zelf verliep vlot, maar toen merkten de dokters ook dat ik wat plekjes op mijn longen had. Ze hebben mij toen verder onderzocht en vanmorgen kreeg ik te horen dat ik positief getest heb op corona."

Doorwerken via internet

Gelukkig zijn de symptomen erg mild. "Vorige week voelde ik mij een paar dagen wat minder, maar dat is overgegaan. En verder niks. Het zou nu wel kunnen dat ik meer last krijg, dan moet ik terug contact opnemen met de dokters. Maar voorlopig gaat het. Ik en mijn gezin moeten nu 10 dagen in volledige isolatie thuis blijven." De burgemeester blijft ook gewoon doorwerken. "Waarom niet? Zolang ik mij goed voel kan ik zonder problemen doordoen via internet en Skype." 

Meest gelezen