Dansen in quarantaine: Walter De Donder en dochter Julie doen het je voor

Op Instagram toont acteur en burgemeester van Affligem, Walter De Donder, zich de laatste tijd van een tot nog toe onbekende kant: dansend met zijn dochter Julie op de laatste nieuwe R&B en rapmuziek. Alle danspasjes zijn synchroon en zijn ook te zien op TikTok, een populaire app onder jongeren. "Het is een nieuwe wereld die voor me opengaat", vertelt De Donder aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

Dat Walter De Donder meerdere talenten heeft, mag blijken uit zijn professionele loopbaan. Bij het grote publiek is De Donder gekend als Kabouter Plop en als Meneer de burgemeester in Samson en Gert. Sinds 2011 combineert hij het acteren met zijn functie als burgemeester voor CD&V van Affligem. Maar nu ontpopt hij zich op sociale media ook als een volleerd danser. 

In filmpjes op zowel Instagram en TikTok zie je zijn dochter Julie De Donder en hij, heupwiegend zij aan zij, terwijl ze synchrone danspasjes uitvoeren op R&B-muziek. Walter en zijn dochter noemen zichzelf 'Duo De Donder'.

"Mijn dochter Julie zingt en danst veel", vertelt De Donder in Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ze had me al meermaals gevraagd of ik niet eens mee wilde dansen. Maar ik vond mezelf daar te oud voor. Tot ik op een gegeven moment bij mezelf dacht dat het misschien niet zo slecht zou zijn om mee te zijn met de nieuwe, sociale media en met de jeugd. Ik heb dan toegezegd op voorwaarde dat ik het fysiek zou aankunnen!" En zo geschiedde. "Dat is nu drie weken geleden. Intussen hebben we al vijf dansfilmpjes gemaakt en gepost."

Volledig nieuw is dansen niet voor De Donder. "Ik heb jarenlang kunnen oefenen met alle dansjes voor Kabouter Plop." De dansfilmpjes van Duo De Donder op Instagram en TikTok halen meer dan 120.000 kijkers.

Naar eigen zeggen is De Donder blij dat hij TikTok ontdekt heeft. "Ik heb het medium dankzij mijn dochter leren kennen en ik vind het geweldig. Het is echt een hele nieuwe wereld die voor mij opengaat. In deze triestige tijden mag het er wel eens lichtvoetig aan toe gaan. Af en toe moet je die negatieve berichten doorbreken."

Duo De Donder is vastberaden om door te gaan met het posten van dansfilmpjes. "We hebben net de pasjes ingestudeerd voor een zesde video."

Meest gelezen