Drie Delhaizes dicht door vakbondsactie: vakbonden willen een compensatie voor extra inspanningen

Drie Delhaizes in Brussel houden vandaag de deuren dicht als gevolg van een vakbondsactie. De actievoerders willen een compensatie voor de extra inspanningen die ze gedaan hebben de afgelopen dagen en weken.

De vakbonden willen graag een compensatie voor het personeel dat de voorbije dagen en weken door de coronacrisis extra inspanningen geleverd heeft. Er was overleg  tussen de vakbonden en de directie. Het bedrijf biedt de werknemers vijf extra verlofdagen en extra korting bij Delhaize als financiële compensatie.  Volgens de vakbonden gaat het om een financiële compensatie van 400 à 470 euro, maar dat vinden ze onvoldoende. Daarom zijn nu drie winkels van Delhaize in Brussel gesloten.  Volgens de vakbonden komen er nog meer acties.

Meest gelezen