Gent opent digitaal rouwregister voor coronaslachtoffers

De stad Gent heeft een online rouwregister geopend voor de Gentse slachtoffers van het coronavirus. Wie zijn of haar steun wil betuigen, kan een boodschap achterlaten via deze link. “'De impact van het coronavirus treft ons allemaal”, stelt bevoegd schepen Mieke Van Hecke (CD&V). “Maar rouwen en afscheid nemen in tijden van corona is door de huidige maatregelen extra moeilijk.”

Dinsdag 31 maart 2020 gaat de geschiedenis in als een donkere dag voor de Arteveldestad. Het nationaal crisiscentrum kondigde gisteren op haar dagelijkse persconferentie aan dat een 12-jarig meisje de dag voordien was overleden aan het coronavirus. Een Gentse, bleek later, én voorlopig ook de jongste patiënt in Europa die het leven liet door COVID-19.

Daags na het trieste nieuws opent de stad nu een online rouwregister voor alle Gentse slachtoffers van het coronavirus. Wie zijn of haar steun wil betuigen, kan hier een boodschap achterlaten. “Onze stad en de hele samenleving worden diep getroffen door de coronacrisis”, weet burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). “Het stadsbestuur wil dan ook zijn oprechte medeleven betuigen aan iedereen die wordt geconfronteerd met het menselijke verlies dat deze crisis met zich meebrengt.”

Na het afsluiten van het register, worden alle boodschappen overgemaakt aan de archiefdienst van de stad. Als ‘stille getuigen’ van deze ingrijpende periode. “Rouwen en afscheid nemen in tijden van corona is door de huidige maatregelen extra moeilijk”, besluit Mieke Van Hecke (CD&V), schepen van Burgerzaken en Protocol. “Met dit digitale rouwregister willen we onze inwoners bijstaan in hun verdriet en hen de kans geven om een boodschap van solidariteit, troost of steun te delen.”

kasto80

Meest gelezen