GZA-ziekenhuizen waarschuwen voor valse coronabrief: "Wansmakelijke aprilgrap"

De GZA-ziekenhuizen (Gasthuiszusters Antwerpen) vernamen dat er een valse brief de ronde doet met hun logo op. Daarin staat dat een buurman positief testte op covid-19 en dat de ontvanger zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moet gaan. GZA heeft een klacht ingediend tegen onbekenden.

De GZA-ziekenhuizen (Sint-Augustinus in Wilrijk, Sint-Vincentius in Antwerpen en Sint-Jozef in Mortsel) waarschuwen voor een vervalste brief die de ronde doet. Op de brief staat het logo van GZA en er wordt gemeld dat een buurman positief heeft getest op covid-19. De ontvanger van de brief wordt gevraagd om zich, samen met zijn gezinsleden, aan te melden op de spoedgevallendienst. Anders zou de politie ingeschakeld worden en zouden er sancties volgen.

GZA waarschuwt nu dat die brief niet van hen komt. "Het gaat om een wansmakelijke aprilgrap en is in geen geval een officieel bericht van GZA Ziekenhuizen. We zullen via officiële kanalen de ontvangers trachten te bereiken om hen daarvan op de hoogte te brengen."
Daarnaast heeft GZA ook een klacht ingediend bij de politie tegen onbekenden.

Meest gelezen