Radio 2

Inwoners Halle schrijven samen vervolgverhaal

Verhalen verbinden, en daarom is Hallenaar Matthias Pierquin op zoek naar stadsgenoten om samen een boek te schrijven. Zelf heeft hij het eerste hoofdstuk geschreven. Geïnteresseerden mogen de fakkel voor de volgende hoofdstukken overnemen. 

Matthias heeft de oproep nog maar pas gelanceerd op Facebook, maar al dertien mensen hebben zich aangemeld. "Maar er mogen zeker nog meer mensen bij. Iedereen mag één hoofdstuk schrijven. Het enige waar ze rekening mee moeten houden is dat het hoofdpersonage een man is, en dat het verhaal zich in Halle afspeelt. Uiteraard. Maar verder kan het alle kanten uit. Dat is het fijne eraan, iedereen kan een plottwist toevoegen" 

Het kan een romantisch verhaal worden, een thriller, een horrorverhaal. Alles is mogelijk.

En dat betekent dat ook het genre van het boek niet vaststaat. "Pas op het einde zullen we het resultaat kennen dat we samen hebben gemaakt. Maar op dit moment weten we nog niet waar het naartoe gaat. Het kan een romantisch verhaal worden, een thriller, een horrorverhaal. Alles is mogelijk." 

Publiceren

Wat er met het verhaal gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. “Het zou leuk zijn om het te publiceren op een site maar dat bekijken we later met iedereen die meegeschreven heeft”, zegt Mathias nog.

Kandidaat-schrijvers kunnen terecht op de Facebookgroep: "Halle schrijft een verhaal".

Meest gelezen