Koelwagen aan het Mariaziekenhuis in Pelt
Radio 2

Koelwagen naast ziekenhuis Pelt doet dienst als mortuarium

Aan het Mariaziekenhuis van Pelt is een grote koelwagen voor groenten en fruit neergezet, die zal gebruikt worden als mortuarium. De koelwagen riep de voorbije dagen vragen op bij de patiënten van dat ziekenhuis, zeker omdat het logo op de vrachtwagen werd afgedekt. Burgemeester Frank Smeets (CD&V) zegt dat het om een voorzorgsmaatregel gaat. 

Een koelwagen aan een ziekenhuis is op zich niet zo gek. Maar in deze tijden valt het wel op, zeker als hij er dagen blijft staan. Niet raar dus dat de patiënten van het Mariaziekenhuis in Pelt zich zorgen maken om de oplegger die er al een tijd aan een dienstingang geparkeerd staat. Zeker als het logo erop plots bedekt wordt. 

Het gaat hier voor alle duidelijkheid om een voorzorgsmaatregel. Dat zegt burgemeester Frank Smeets. De koelwagen is ingericht als mobiel mortuarium. Daarmee wil het ziekenhuis voorbereid zijn als het aantal sterfgevallen plots zou stijgen. Het mortuarium van het ziekenhuis is niet zo groot en daarom staat deze koelwagen er als voorzorg. Zo kan het ziekenhuis lichamen toch waardig opbaren bij een plotse toevloed. Op dit moment is dat dus nog niet het geval.

Meest gelezen