Radio 2

Komieken passen voor 1 aprilgrappen

Het is 1 april vandaag en dan worden er traditiegetrouw grapjes gemaakt. Maar is dat in tijden van corona nog wel netjes? Komieken Bert Gabriëls, Urbanus en Rob Vanoudenhoven doen dit jaar alvast niet mee al moet er wél gelachen kunnen worden met de crisis. 

Geen 1 aprilgrappen voor standup-comedians Bert Gabriëls, Rob Vanoudenhoven en Urbanus. Die laatste vindt het nog wat te vroeg om ermee te lachen: "Je moet daar toch voorzichtig mee zijn. Zeker nu er mensen in een gezin zijn gestorven." 

Rob Vanoudenhoven vindt humor dan weer een manier om dingen te verwerken. "Als je het met genoeg nuance en subtiliteit doet, moet er gelachen kunnen worden met alles. Dat doen we ook met andere vreselijke gebeurtenissen zoals de Tweede Wereldoorlog. In humor moet je met alles kunnen lachen."  

Eindejaarsconference

Maar toch geen 1 aprilgrappen voor deze komieken. Dat wil uiteraard niet zeggen dat ze de coronacrisis niet als inspiratie gaan gebruiken. Bert Gabriëls: "Ik maak een eindejaarsconference. Natuurlijk ga ik de coronacrisis niet overslaan. Dat is moeilijk, absoluut.  Het ligt gevoelig. Maar dat is wel vaker zo met slecht nieuws in de actualiteit. Bovendien staat er niets anders in de gazet. Ik moet het wel over corona hebben."

Meest gelezen