Tais Policanti Photography

Antwerpse kunstfotografe wil reportage maken over kwetsbaarheid tijdens corona

Beelden maken van scènes die niet op televisie worden getoond, dat is de missie van kunstfotografe Ingeborg Selleslaghs tijdens de coronacrisis. Door foto's te maken van slachtoffers, patiënten of hulpverleners, wil ze de kwetsbaarheid van de mens tonen. Selleslaghs is op zoek naar ziekenhuizen of woonzorgcentra waar ze - helemaal beschermd en op afstand - mag gaan fotograferen. 

Kunstfotografe Ingeborg Selleslaghs was al een tijdje bezig met de kwetsbaarheid van de mens. Nu wil ze een reportage maken over het coronavirus. “Ik wil foto’s maken van iedereen: van slachtoffers, van patiënten, van mensen in woonzorgcentra, van hulpverleners”, vertelt ze op Radio 2 Antwerpen.

Ingeborg wil foto’s maken van gebeurtenissen of situaties die niet worden getoond op televisie. Daarvoor moet ze natuurlijk wel toegang krijgen tot ziekenhuizen of serviceflats. “Ik contacteerde al een woonzorgcentrum. Daar zijn de maatregelen nog maar recent strenger geworden, dus daar kan ik geen foto’s meer gaan nemen”, vertelt ze. “Ik hoop via de media toch een oplossing te vinden.”

Ingeborg verzekert dat ze niet dicht bij mensen moet zijn om goede foto’s te trekken. “Ik kan makkelijk acht meter afstand houden en ik zou me dan helemaal inpakken om me te beschermen”, zegt ze. 

Aanslagen in Brussel

Vier jaar geleden maakte Ingeborg  de aanslag op de luchthaven van Zaventem van dichtbij mee. “Ik maak soms wel de vergelijking tussen toen en de crisis van nu, hoewel het niet om dezelfde soort angst gaat. Nu zie je niet wie getroffen is door het virus, maar de kwetsbaarheid blijft wel dezelfde”, vertelt ze.

“Fotografie werd een soort therapie voor me na de aanslagen. Ondertussen is het meer dan een hobby geworden en ben ik er dagelijks mee bezig.”

Meest gelezen