Pixabay

Man loopt CO-vergiftiging op door waterpijp. Brandweer waarschuwt: "Verlucht voldoende"

In Oudergem is afgelopen nacht een man bevangen geraakt door koolstofmonoxide nadat hij in zijn woning een waterpijp had gerookt. Dat meldt de Brusselse brandweer. "Ook bij het gebruik van dergelijke waterpijpen of shishapijpen moet je zorgen voor een goede ventilatie", zegt woordvoerder Walter Derieuw.

De man was zelf naar het ziekenhuis gegaan omdat hij zich niet goed voelde. De dokter stelde een CO-vergiftiging vast en stuurde daarom de brandweer naar het huis van de man, maar die vond geen defect aan de verwarming of de waterverwarmer.

Er stond wel een smeulende waterpijp in het huis, die wellicht de CO-vergiftiging heeft veroorzaakt. De brandweer raadt aan om bij het roken van een waterpijp de kamer genoeg te verluchten, zeker als je het in groep doet. 

Meest gelezen