Mechelen werkt aan "schakelzorgcentrum" voor coronapatiënten in oud-ziekenhuis

Het voormalige ziekenhuis van Mechelen wordt omgebouwd tot een schakelzorgcentrum. Dat is een centrum waar coronapatiënten die ontslagen zijn uit het ziekenhuis terecht kunnen voor hun verder herstel. “We voorzien 50 bedden”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD). “We kunnen de capaciteit nog opdrijven tot 90 bedden.”

In Mechelen wordt een vleugel van het voormalige ziekenhuis aan de Zwartzustersvest omgebouwd tot een schakelzorgcentrum voor coronapatiënten. Daar kunnen patiënten terecht die ontslagen werden uit het ziekenhuis, maar thuis niet de nodige ondersteuning hebben voor hun verder herstel.

“Vanuit de provincie kwam de vraag om verschillende mogelijkheden te onderzoeken en voor te stellen”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen. “In de eerste fase voorzien we 50 bedden, maar we kunnen de capaciteit doen stijgen tot 90 bedden.”

Asielzoekers, daklozen en mensen in dringende woonnood

Het voormalige ziekenhuis wordt nog voor een deel gebruikt als noodopvangcentrum voor asielzoekers. “We gaan ook extra plaats voorzien voor daklozen en mensen met een dringende woonnood”, zegt Vandersmissen. 

Meest gelezen