Martins Rudzitis

Mol hoopt dat kinderen beter leren fietsen in tijden van corona

De burgemeester van Mol roept ouders op om kinderen die volgend jaar naar het middelbaar gaan beter te leren fietsen, ook in tijden van corona. “Vanaf september gaan er tussen 500 en 700 extra leerlingen met de fiets door Mol-centrum rijden”, zegt burgemeester Wim Caeyers. “Wij willen dat die verplaatsing met de fiets zo veilig mogelijk gebeurt en daarvoor moeten kinderen oefenen.”

Veel ouders zitten met hun kinderen thuis en weten misschien niet altijd hoe ze hen kunnen bezighouden. Fietsen wordt niet verboden door de coronamaatregelen en de gemeente Mol vindt dat de perfecte gelegenheid om kinderen beter te leren fietsen.

“Wij hebben aan al de ouders gevraagd om zeker te gaan oefenen. Ze hebben ook een presentatie gekregen met de verkeersregels”, zegt burgemeester Wim Caeyers. “Natuurlijk moeten de coronamaatregelen gerespecteerd worden tijdens het oefenen.”

De gemeente stippelde een oefenparcours uit in Mol-centrum langs moeilijke kruispunten om al eens te oefenen. 

Veilig naar het middelbaar

Normaal vindt er in mei een fietsexamen plaats voor leerlingen van het zesde leerjaar. Of dat examen kan doorgaan, is nog niet zeker. “Wat wel zeker is, is dat er vanaf september 500 tot 700 kinderen naar de middelbare school gaan met de fiets. Die verplaatsing moet zo veilig mogelijk gebeuren, en daarom moet je oefenen."

Meest gelezen