Copyright © Kristijn Swinnen

Voor het eerst in 170 jaar opnieuw een bever in Brugge 

Voor het eerst in maar liefst 170 jaar duikt er een bever op in West-Vlaanderen. Het dier werd gespot in het Minnewaterpark in Brugge.

In het Minnewaterpark in Brugge kan je normaal gezien witte zwanen sierlijk zien voorbijglijden, maar sinds kort zwemt er ook een bever in de vijver. Een studente ging er wandelen met haar vriend en kon een foto en een filmpje nemen van het dier. Die stuurde ze door naar Natuurpunt.

Bevers uitgestorven sinds 1850

Het is heel uitzonderlijk dat er een bever wordt gespot in West-Vlaanderen zegt Kristijn Swinnen van Natuurpunt: "Bevers kwamen vroeger overal voor in Vlaanderen, maar de mens heeft die uitgeroeid. Vanaf 1850 waren er geen meer. Sinds 2000 zijn bevers opnieuw aan een opmars bezig in Vlaanderen, behalve in West-Vlaanderen. Daar is nu dus verandering in gekomen."

Bevers niet mensenschuw

Bevers zijn niet echt mensenschuw en doken ook al op in andere stadscentra zoals Leuven. "Door de coronamaatregelen is het nu rustiger in Brugge. Misschien heeft het daarmee te maken, maar zeker is dat niet. Ze zijn zeker niet mensenschuw en je kan ze het best zien bij zonsondergang of zonsopgang", zegt Natuurpunt. 

Meest gelezen