Peace Village Mesen wordt klaargemaakt om coronapatiënten op te vangen

In Mesen wordt vakantieverblijf Peace village omgebouwd tot een schakelzorgcentrum. Als het te druk wordt in de ziekenhuizen dan zullen coronapatiënten die aan de beterhand zijn daar kunnen uitzieken. 

In onze provincie worden zes zogenaamde schakelcentra ingericht. Dat zijn centra waar coronapatiënten zullen opgevangen worden die aan de beterhand zijn maar niet thuis terecht kunnen. Ook mensen met lichtere symptomen van corona zullen er terecht kunnen. De centra gaan pas open wanneer het in de ziekenhuizen te druk wordt. De kans bestaat dus dat ze ook niet gebruikt worden. Maar toch wordt alles al klaargezet zodat ze snel ingeschakeld kunnen worden mocht het nodig zijn.

Klein maar praktisch

Het grootste schakelcentrum in West-Vlaanderen komt in Zuienkerke. Dat in Peace Village in Mesen is het kleinste, met een capaciteit van 40 bedden. Het is wel zeer geschikt omdat patiënten er in afzonderlijke bungalows terecht kunnen. Dokter Pol Sansen van Poperinge: "Er zijn geen gangen tussen de kamers of binnenruimten waar het virus kan blijven hangen. Ook om te reinigen en te ontsmetten is het zeer praktisch."

Meest gelezen