Politie Westkust vraagt om aanwezigheid van tweedeverblijvers te melden

Op haar Facebookpagina vraagt de politie van de zone Westkust om te bellen als je nog tweedeverblijvers opmerkt aan de kust. Volgens de politie is de maatregel nodig omdat er ondanks de coronamaatregelen mensen naar hun appartement aan zee blijven gaan. Het initiatief lokt heel wat reacties uit.

Op de Facebookpagina van politiezone Westkust signaleren heel wat mensen dat ze nog tweede verblijvers hebben opgemerkt. Telkens vraagt de politie om dat op het nummer 058 533 000 door te geven. Ze zegt er telkens bij dat ze een patrouille zal sturen.

"De politie heeft dus een kliklijn", reageert iemand met een tweede verblijf in De Panne vanuit zijn domicilie. "Het begint stilaan op een heksenjacht te lijken. "Maar de politie bekijkt dat anders, zegt Ine Deburchgraeve van de PZ Westkust: "We zijn genoodzaakt om mensen te laten bellen omdat we merken dat er nog steeds veel tweedeverblijvers naar hier komen."

"Ze komen 's nachts, langs sluipwegen of met het openbaar vervoer. We gaan telkens ter plaatse, vragen hen om te vertrekken en maken een proces-verbaal op. We kunnen ook niet met ons laten sollen want we merken dat bepaalde tweedeverblijvers heel inventief zijn. Maar ze moeten begrijpen dat ze uiteindelijk toch tegen de lamp lopen omdat de inwoners ons verwittigen via sociale media."

Meest gelezen